Темата на Нова ни среща с най-бързите коли и най-впечатляващите ромски обичаи

Интересни теми и гости ще предложи ефирът на Нова в празничните майски дни. Две издания на Темата на Нова ще ни срещнат с най-бързите коли и най-впечатляващите ромски обичаи, а едни от най-обичаните личности ще влязат в студиото на „На кафе” и „Стани богат”.

Кои са най-бързите коли у нас и кои – най-любопитните и интересни ромски обичаи и традиции – отговорите ще потърсят репортерите на медията в две издания на Темата на Нова на 2 и 5 май.  На 2 май, петък, точно в 19.30 ч., репортерът и лице на Новините Богомил Грозев става бърз и яростен, за да ни срещне с най-мощните автомобили и най-верните автоманиаци. Какво е drag racing и колко пристрастяващи могат да бъдат 1000-те коня под капака? Какво се случва, когато най-бързите коли излязат на пистата, има ли лимит тръпката към високите скорости и докъде стига адреналинът, когато 4 метра остават зад гърба ти в рамките на 8 секунди – всичко това ще разкаже Богомил Грозев. В навечерието на Гергьовден, 5 май,  Темата на Нова представя едни по-различни празници – репортерът Надя Ганчева събира най-колоритните обичаи на ромите, за да ни ги покаже в цялото им разнообразие и автентичност. Колко неподправен и емоционален може да бъде ромският живот, в какво се измерва неговото богатство, важат ли пазарните принципи на пазара за булки и докъде се простира циганската душа – отговорите ще разберем от Надя Ганчева на 5 май от 19.30 ч. по Нова.

В празничните дни в студиото на „На кафе” ще видим най-успешната ни сноубордистка Саня Жекова  на 1 май, а на 2 май водещата Гала ще честити рождения ден на Венета Райкова и ще покани зрителите у дома си в търсене на фън-шуй хармония. На 5 май екипът на предаването ще ни срещне с голямата българска изпълнителка Йорданка Христова и ще ни запознае с българката Лаура Чуканов от Ню Йорк, носителка на титлата Мис Юта и заела престижното 4-то място на последния конкурс за красота Мис САЩ. Гергьовден „На кафе” ще посрещне в село Говедарци – на гости на футболиста Стойко Сакалиев и братовчедка му – попфолк певицата Гергана.

В петък, 2 май, в студиото на „Стани богат” Ники Кънчев ще посрещне четирима професионалисти от сферата на журналистиката, медицината, музиката и литературата. Мястото и часът на срещата ще бъдат известни за журналиста и телевизионен водещ Иван Гарелов и човека, с когото ще играе в тандем – бившият шеф на Военно-медицинската академия генерал Стоян Тонев. Артистична ще бъде другата двойка, която ще седне на стола на богатството – певицата Ваня Щерева и писателят, редактор, сценарист и изявяващ се и в много други поприща – Богдан Русев.

В празничните дни ще почиват следните предавания: „Големите надежди” на 30 април, Dancing stars на 1 и 6 май, „Съдби на кръстопът” на 2 май, „Ничия земя” и „Горещо” на 3 май, „Извън новините” с Ани Салич на 4 май и „Като две капки вода” на 5 май.