Това предвиждат промени в наредбата за директните доставки

Сиренето и млякото разрешени на сергиите по пазарите. Това предвиждат промени в наредбата за директните доставки. Досега подобни продажби бяха забранени извън регистрираните търговски обекти, каквито са магазините. Условието да продават навън е фермерите да се снабдят с мобилни хладилни витрини

 

Всички тези малки производители, които искат да продават своята стока на пазарите на открито, ще могат да го направят с така наречените мобили хладилни камери - витрини, нещо като ремарке.

 

Баба Траянка е на 85 години. От 30 години продава на пазара на столичната улица "Граф Игнатиев". Отскоро обаче не продава мляко и сирене. Останали й малко животни. А и на пазара я гонели.

 

За да излязат "на светло" хора като Траянка трябва да подадат заявление в областните дирекции по безопасност на храните, както и да си купят хладилно ремарке.

 

В полите на Плана планина Росен произвежда традиционни натурални млечни продукти  от 7 години. Той е категоричен, че държавата представя нещата пред народа по начин, по който те просто не могат да се случат.

 

Повече по темата гледайте във видеото.