Президентът ще поздрави ветераните от българската армия за Гергьорден

Последни репетиции на войската за парада на 6 май в столицата. Тази година Денят на храбростта и празник на българската армия ще бъде отбелязан пищно. Как тече трескавата подготовка провериха Живко Константинов и операторът Кирил Тасев.


700 военни, строени в 8 блока ще участват за Деня на храбростта и българската армия. Редник Петрова има честта да участва в парада за втора поредна година.


Натоварването е големичко, но пък за сметка на това, аз се чувствам добре, с приповдигнато настроение съм!”, обяснява редник Станислава Петрова от Мобилна комуникационно-информационна система.


За първи път ще вземе участие и представителен блок на служба „Военна полиция”.


„Ние като военни полицаи трябва да бъдем за пример за останалите военнослужещи и съответно трябва да покажем много добро ниво на строевата подготовка на парада!”, твърди старши сержант Георги Борисов  от Служба”"Военна полиция”.


Заслугата да командва парада тази година се пада на контраадмирал Мотев.


„Аз два пъти съм командвал блока на военноморските сили, така че го приемам за нормално! Има предизвикателство - представяш войската пред българското общество!”, разказва контраадмирал Георги Мотев.


Тази година се връща и стар обичай - президентът ще поздрави ветераните от българската армия. В края на парада ще ни очаква зрелищно присъствие на родната авиация!


„Витлови самолети, реактивни самолети, хеликоптери в такъв мащаб лично аз не си спомнян след 2004 година!”, обяснява контраадмирал Георги Мотев.


Военният парад ще започне в 10 часа на 6 май на площад „Княз Александър I” в София.


Повече по темата гледайте във видеото.