Максималните температури ще са от 17 до 22 градуса

Днес през страната преминава средиземноморски циклон.

 

Денят започва с дъждове на север, но преди обед валежите временно ще спрат и облаците за кратко ще се разкъсат. Още около обяд обаче от северозапад с усилване на вятъра и нови дъждове, придружени от гръмотевици, у нас ще започне да навлиза по-студен въздух. Почти без валежи ще е в Югоизточна България, където все още ще духа южен вятър.

 

Температурите сега са между 9 и 14 градуса, а следобедните стойности ще бъдат от 17 до 22 градуса.

 

В планините преди обед облаците ще са разкъсани, а около и следобед ще се увеличат и ще има краткотрайни дъждове и гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен южен вятър, който към края на деня ще се обърне от северозапад. Максималните температури по върховете ще са от 0 до 8 градуса. 

 

У нас утре ще е с 3, 4 градуса по-хладно. Облачността ще е значителна и ще превалява дъжд, в планините и сняг. Във вторник облаците от изток ще се разкъсват и намаляват, като валежи са възможни само в планините на Западна България. В сряда и четвъртък ще се затопли. Преди обед ще е слънчево, а следобед с купести облаци, но вероятността да превали е малка. В петък от изток ще се заоблачи и в източните и централни райони ще е дъждовно.