Престрелка е имало в три района на Луганск

При сблъсъци в украинския град Луганск е загинал един привърженик на федерализацията на Украйна, а други двама са ранени, предаде ИТАР-ТАСС. Престрелка е имало в три района на Луганск, след като местни жители се опитали да блокират военен комисариат и няколко армейски части. Повод за този опит са били съобщения, че в града са дошли военнослужещи от други райони на Украйна.

 

В Константиновка, в Донецка област, където в събота вечерта започна силова операция, в района на телевизионната кула с вертолет са пристигнали военни и това е предизвикало престрелка. Представител на проруските активисти заяви през телевизионен канал, че бронираната техника, навлязла в града, стреля по мирното население. Има пострадали, но засега не е ясно колко са, допълва представителят на така нареченото народно опълчение. 

 

В Краматорск очевидци разказват за навлизане на танкове. Информации за сражения постъпват от град Дружковка, както и близо до селата Пчьолкино и Ивановка. 

 

В Мариупол, където в събота вечерта започна щурм срещу сградата на градската администрация, окупирана от 20 дни от проруски активисти, центърът на града е блокиран, а общественият транспорт е спрян. Към града са се отправили хеликоптери на украинската армия.