Причината е предложението за уволнение на директора на центъра д-р Георги Гелев

Масови оставки заваляха в столичната Спешна помощ. Работещите в софийския Център за спешна медицинска помощ са подали заявления за напускане. Лекарите отидоха на протест пред сградата на Министерството на здравеопазването.

 

Причината е предложението за уволнение на директора на центъра д-р Георги Гелев. Той обясни, че не знаел за този протест и за оставките, тъй като е в отпуск по болест до края на юни.

 

Тази сутрин в „Здравей, България” медиците съобщиха, че работят при лоши условия, а заплащането е много малко и никой не иска да работи в Спешната помощ. 

 

София и регионът могат реално да останат без спешно обслужване, ако здравното министерство не се съобразят с исканията на служителите на Спешна помощ. Те се обявиха както против уволнението на д-р Георги Гелев и д-р Ангел Ангелов, но и против условията, в които работят – оплакаха се от ниско заплащане и лоша апаратура.

 

До момента повече от 30 служители са подали молби за напускане, 20 от които са на лекари. Свободните лекарски работни места са над 98. Те се заканиха, че ще изпълнят обещанието си и след месец ще напуснат системата, ако не се вземат предвид исканията им.