Все още не се знае от какво е починала фотографката Елизабет Димитрова

„Все още не се знае от какво е починала Елизабет, до три седмици трябва да излязат хистологичните изследвания”, каза в „Здравей, България” Младелин Димитров, който е приятел и свидетел на смъртта на фотографката. 

 

Той разказа, че тръгвайки си от бала, където са били по работа, Ели е казала, че й е лошо. Прави една крачка и припада. „Усетих, че нещата са много сериозни. Дойдоха хора, донесоха вода. Видяхме, че спира да диша. Започнахме да правим изкуствено дишане и сърдечен масаж. Междувременно чувам как хората викат линейка”, сподели Младелин. 

 

Той иска да я закара в „Пирогов”, но от спешния телефон 112 не му разрешават и казват, че линейката пътува към тях. 

 

35 минути след припадъка линейката ги подминава. „Видях я как за последно се мъчи да си поеме въздух. Лекарите я закачиха на ЕКГ, което показа права линия и я обявиха за мъртва. Не пожелаха да я интубират и да направят каквото и да е”, заяви той. 

 

Лекарите от Спешна помощ, които и днес продължават с протеста си, казаха, че според експертизата е трябвало да се направи реанимация на труп. „Това е гавра с човека. За съжаление жената е била мъртва. Дефибрилацията в този случай е забранена. Всеки с медицинско образование го знае. Всичко е направено така, че да се настройват хората срещу нас. Да ни изкарат престъпници и убийци”, категорични бяха те.

 

Според медиците информацията по случая е изопачена, а целта е да се сложи друг човек на мястото на д-р Георги Гелев, който в момента е директор на Спешна помощ.

 

Протестът продължава и ще продължи, докато няма резултат”, каза д-р Балова и добави, че колегите им от Варна също ги подкрепят.

 

„Аз наистина ще напусна, ако след един месец ситуацията е същата, за колегите не мога да отговарям”, допълни още д-р Балова.

 

Повече по темата гледайте във видеото. 

 

Младелин Димитров написа изявление-декларация за случилото се с неговата приятелка и колежка Елизабет. Цялото изявление може да прочетете ТУК