Интервю с Ники Александров за Нова спорт

Специално създаден подсайт на Gong.bg става домакин на най-важното от Мондиал 2014. Броени дни преди началото на Световното първенство по футбол в Бразилия, екипът на Gong.bg пуска worldcup2014.gong.bg – сайт, в който всички футболни фенове ще намират най-важното за спортното събитие на годината. Повече разказа главният редактор на Gong.bg Ники Александров пред Нова спорт

Пред Gong.bg идва ново предизвикателство – да изненада читателите си с нова визия и съдържание. Какво ново ще намерим в сайта?
Визията не е малко нещо, ако говорим за новости. Когато човек прави цялостен ремонт и редизайн на апартамента си да речем, той отново остава един балкон, две бани и една спалня. Тези неща не се променят, променя се интериорът, видът. Така стоят нещата и с новата визия на Gong.bg.

Според мен тя е доста смело променена. Дълго време се колебаехме в каква степен да предприемем промяна. Малка, козметична промяна или рязък завой, каквото решение в крайна сметка избрахме. Мисля, че над седем години бяха достатъчни, за да изчерпаме досегашната визия като модел. Така че се хвърлихме в дълбоката вода.

Сега ще изчакаме читателите на Gong.bg да се шокират леко, после да свикнат, да си кажат какво не им харесва, след това вероятно и надявам се да си кажат и какво им харесва в новата визия и да продължим да я развиваме. Искам само да вметна, че поради приближаващото световно първенство бяхме леко притиснати със срокове и на този етап виждате едва 1/3 от цялата нова функционалност на сайта. Тепърва предстоят много новости, много изненади за аудиторията.

Отразяването на големите спортни събития е запазена марка за Gong.bg. Какво ще предложите за приближаващото световно първенство?
Реално предлагаме още един нов сайт, както редовно сме го правили за всички големи спортни и футболни събития от основаването на сайта. За Световни или европейски първенства, за Олимпийски игри – екипът на Gong.bg винаги предлага нов, съобразен със съответната специфика на даденото събитие сайт. И сега ще бъде така. Очаквам до дни специализираният ни сайт за Бразилия 2014 да бъде вече онлайн. Иначе в него всеки читател, всеки футболен фен ще намери необходимата информация – подредено, поднесено лесно и достъпно. Ще има много фото и най-вече видео информация.

Цялото интервю с Ники Александров четете тук