Тази сутрин те се събраха, за да посрещнат с жива верига новия си шеф

Продължава протестът на служителите от столичната Спешна помощ. Тази сутрин те се събраха пред Центъра, за да посрещнат с жива верига новия си шеф. За временно изпълняващ длъжността от днес е назначен директорът на Регионалната здравна инспекция в София д-р Александър Златанов. 

 

От 07:00 часа пред сградата на Спешна помощ започнаха да се събират служителите от нощната смяна. Повече от два часа те останаха пред входа в очакване да се появи новият шеф. Него обаче го нямаше. 

 

По телефона за Нова телевизия д-р Златанов каза, че още не е подписал заповедта за назначението.

 

Протестиращите научили, че ще имат нов шеф от медиите. Новината за тях дошла половин час след срещата им с министър Таня Андреева. 

 

"Вчерашната среща беше катастрофа. Нямаше никакви конкретни данни. Говореше се като цяло, за цялата система. Но в момента проблемът е в София с липсата на кадри. И това, което трябваше да се направи, е да се увеличат заплатите на персонала”, смята Милена Димитрова, главна сестра.

 

Срокове за увеличението обаче не били дадени. От Асоциацията на работещите в Спешната помощ се разграничиха от исканията на столичните си колеги за оставка на здравния министър. 

 

До този момент молби за напускане на Спешния център в София са подали 130 от общо 420 служители. Предизвестията им изтичат в края на месеца. Министър Андреева обаче обяви, че е намерила техни заместници.