Отличието за Нова е в категорията „Телевизия” за първа частна телевизия, сдобила се с национален ефир

Нова телевизия и „Нетинфо“, част от Нова Броудкастинг Груп, получиха отличия по време на 20-ото издание на годишния медиен фестивал Mediamixx 2014 в Албена. Признанието за Нова е в категорията „Телевизия” за първа частна телевизия, сдобила се с лиценз за национален ефир.

В категорията „Уеб” като първа интернет медия беше отличена „Нетинфо“, в чието портфолио са сайтовете Vesti.bg, Sinoptik.bg, Edna.bg, АБВ Поща, сайтът за видеосподеляне Vbox7.com и други. 

Медийният фестивал в Албена продължи четири дни, като програмата включваше презентации и дискусии с участието на популярни лица от медиите у нас, журналисти и блогъри. Основният фокус на събитието бяха темите, свързани със свободата на словото и образа на „другия” в новините. Сред акцентите в дискусиите беше и бъдещето на медиите след фрагментирането на новинарския поток чрез тв екрана, радиото, информацията от Facebook и печатните издания. Церемонията за връчването на отличията Mediamixx 2014 отбеляза финала на 20-то издание на медийния фестивал в Албена.