Астронавтите на Международната космическа станция също очакват с нетърпение мачовете от Световното

Въпреки първоначалните притеснения всички 12 стадиона, на които ще се играят мачове от Мондиала, са готови за началото на шампионата, съобщиха от Международната футболна федерация. Очаква се 200-милионна Бразилия да посрещне 600 000 чуждестранни туристи, които ще се прибавят към трите милиона бразилски фенове.

 

Остава обаче заплахата от продължаващите година протести срещу поскъпването на обществения транспорт и изразходването на 11 милиарда долара за Мондиала. В последния момент дойде и едно голямо облекчение за властите и жителите на Сао Пауло. Служителите на метрото в най-големия бразилски град гласуваха да не продължават стачката. Продължилите пет дни стачни действия предизвикаха хаос в 20-милионния мегаполис.

 

Междувременно частична 24-часова стачка обявиха служителите на трите летища в Рио де Жанейро. Те настояват за увеличаване на заплатите и подобряване на условията на работа.

 

Освен милионите фенове от цял свят, към Бразилия са насочили вниманието си и астронавтите от Международната космическа станция. Те споделят, че с интерес ще проследят от Космоса започващият в Бразилия Мондиал.

 

Астронавтите Рид Вайзман и Александър Герст са заедно на МКС вече две седмици, но отношенията им може да пострадат, тъй като на 26 юни отборите им - Германия и Съединените щати, играят един срещу друг.