Семинарът ще се проведе на 22 юни

Авторитетни имена в областта на икономиката, медицината, правото и бизнеса ще проговорят от трибуната на първия канабис семинар в България, озаглавен "Ко?Ноп: да проговорим за марихуаната", който ще се проведе в Betahaus на 22 юни. 

 

Целта на семинара е да запознае обществото с приложенията на конопа в различни аспекти на живота. Лекциите ще засегнат приложенията на растението в медицината и индустрията и ще изследват преките обществени ползи от декриминализацията.  

 

В лекцията участва Гил Люксембург, който e бивш председател на Асоциацията за медицински канабис в Израел и притежава лиценз за отглеждането и разпространението му от над 10 години. Той ще говори за ролята на медицинския канабис в системата на здравеопазване, обучението на пациенти и израелския опит.

 

Адвокат Калин Ангелов ще сравни няколко успешни примера за регулация по света, докато лидерът на „Зелените” Борислав Сандов ще изследва приложението на конопа в различните стопански отрасли. 

 

Експертният формат на семинара е подкрепен и от американския професор по икономика Алекс Токарев, който ще говори за икономическите последици от прохибицията.

 

Притежателят на първия лиценз за отглеждане на коноп в най-новата ни история Александър Червенков пък ще ни запознае с идеите си за развитие на индустриалния коноп и за практическото им развитие, докато психиатърът д-р Владимир Сотиров ще засегне темата за етичните аспекти на правото пациента да търси собствено решение на проблемите си.