Детайлите за цена, условия и изпълнители останаха зад търговската тайна

След петия вот на недоверие премиерът Пламен Орешарски заедно с министъра на енергетиката Драгомир Стойнев трябваше да дадат обяснения в парламента за проекта "Южен поток"

Още по темата

 

До отговори обаче не се стигна. Детайлите за цена, условия и изпълнители останаха зад търговската тайна. Премиерът призна, че договор има, но отказа да посочи детайли

 

Потвърди, че е спрял процедурите до изясняване на въпросите, поставени от Европейската комисия. Това, че новината за спирането дойде след негова среща с американски конгресмени, се оказа чисто съвпадение.

 

"По време на срещата бяха разисквани много широк кръг от въпроси. Аз съм убеден, че както българските власти от предходния мандат, които са работили по този проект, така и настоящите считат, че са изпълнени всички изисквания на европейското законодателство. Факт обаче е, че ЕК поставя под съмнение някои от тези изисквания. Българската страна не може да не се съобрази с тях", коментира Орешарски.

 

"Може би ние вървим на правилния път. Ние имаме един месец, за да изчистим съмненията на Европейската комисия и сме длъжни да го направим", заяви от своя страна министър Стойнев.