Общо печалбите на тъмния бизнес се оценяват на около 3,5 милиарда лева годишно

Проституция и дрога ще вдигат вътрешния продукт на страната. От септември доходите от платена любов, наркотици и контрабанда ще влизат в официалната статистика на държавата. 

 

Със сигурност прибавяйки данните от това, което произвеждаме на тъмно, значително ще променим общата картина. Пазарът на секс услуги, извършвани от български жрици на любовта, както у нас, така и зад граница, завърта около 1 милиард 560 милиона лева годишно. От източване на ДДС, контрабанда на цигари, алкохол и горива - печалбите достигат 1 милиард и 646 милиона лева, а пазарът на наркотици генерира 352 милиона годишно. Общо печалбите на тъмния бизнес се оценяват на около 3,5 милиарда лева годишно.

 

Жриците на любовта дори и не подозират, че скоро доходите им ще се осветлят и така ще вдигат икономиката ни на крака. 

 

Не мога да отговоря колко могат да влязат в икономиката от такъв тип дейност, но не са никак малко – достатъчно да се запълнят други слаби места в държавата”, смята Рени Иванова, дамата с най-много стаж в гилдията.

 

Според Рени обаче статистиката ще стъпи накриво, когато тръгне да смята колко заработва, защото, като при всяка работа, имало по-силни и по-слаби дни. За Рени по-важното е най-древният занаят да се легализира. Така и по-лесно ще се знае колко точно е заработила.

 

А с колко точно Рени ще вдигне вътрешният ни продукт ще стане ясно наесен.

 

Равносметката – печалбите на тъмно са над 4% от заложения за тази година БВП от 81,5 милиарда лева. Отделно сивата икономика генерира от укрити доходи близо 23 милиарда лева. Така вътрешният ни продукт може да мине и 100 милиарда лева.