Латиноамериканците победиха Кот Д'Ивоар с 2:1

Колумбия постигна втора поредна победа на Мондиала в Бразилия. Латиноамериканците победиха Кот Д'Ивоар с 2:1 и са на прага да се класират на 1/8-финалите в турнира, след като вече имат 6 точки в актива си. 
 
След нулево първо полувреме, в което сериозен пропуск за Колумбия направи Гутиерес, тимът продължи да бъде по-близо до гола и в през втората част. Шут на Куадрадо от малък ъгъл се отби в гредата, а в 64-та минута, Хамес Родригес засече топката с глава след ъглов удар за 1:0.
 
Въпреки появата в игра на Дидие Дрогба, която внесе импулс в представянето на африканския тим, Колумбия успя да удвои преднината си в 70-та минута. Сере Ди позволи на Гутиерес да му бъде отнета топката в средата на терена, а останалият сам срещу вратаря Кинтеро прояви хладнокръвие и с техничен удар направи резултата 2:0. 
 
Три по-късно, Жервиньо върна един гол за Кот Д'Ивоар след като преодоля трима футболисти на съперника, но до края на двубоя "слоновете" не успяха да стигнат и до изравняване. 
 
Другият мач от група "С" по-късно тази вечер противопоставя Гърция на Япония. Ако азиатците не победят в тази среща, Колумбия автоматично ще се класира за следващата фаза.