От този момент правата на акционерите са отнети и са назначени квестори

Българската народна банка (БНБ) постави под специален надзор Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщиха от институцията. От този момент правата на акционерите са отнети и са назначени квестори.

 

По-рано днес в БНБ е получено писмено уведомление от ръководството на КТБ, в което информира за изчерпване на ликвидността и преустановяване на разплащанията, както и на всички видове банкови операции.  

 

Свидетели сме на безпрецедентна кампания срещу банката, в която бяха въвлечени и органите на съдебната власт. За да защити интересите на своите вложители и клиенти, финансовата институция реши да потърси институционалната подкрепа на БНБ, като предложи на Централната банка да постави КТБ под специален надзор поради опасност от неплатежоспособност”, се казва в съобщение на банката.  

 

Според ръководството на КТБ това е допълнителна гаранция за защита на интересите на клиентите, а също така и -за бъдещо възстановяване на банковата й дейност под прекия надзор на Централната банка. 

 

Заради ограничения в Закона за кредитните институции коментарите под тази статия са преустановени. Можете да изпращате мненията си по темата на pr@ntv.bg