Бразилия разгроми африканците с 4:1, за да си гарантира първото място в групата

Бразилия не остави шансове на Камерун и разгроми африканците с 4:1, за да си гарантира първото място в група „А” и вече очаква осминафиналната битка срещу Чили, останал втори в група „В”.

 

Отново над всички в редиците на Селесао бе Неймар, който реализира първите две попадения и вече има четири гола в актива си от началото на Мондиал 2014.

 

В 17-та минута Неймар засече великолепно подаване в наказателното поле на Луис Густаво, за да открие резултата, но Камерун шокира домакинските привърженици, изравнявайки малко по-късно чрез Жоел Матип, разписал се от непосредствена близост.

 

Напрежението в редиците на южноамериканците обаче не продължи дълго, защото отново Неймар навлезе в наказателното поле, преди с хубав удар за втори път да направи безпомощен стража на „лъвовете” Шарл Итанж.

 

Скоро след почивката Фред бе най-добре пласиран и с глава направи 3:1 след центриране на Давид Луиш, а крайният резултат бе оформен от Фернандиньо в заключителните минути на мача.

 

Така Бразилия завършва на върха в групата с актив от седем точки, колкото има и Мексико, но головата разлика на възпитаниците на Луис Фелипе Сколари е по-добра. На трето място приключват хърватите, а на дъното – Камерун с три загуби.