Обвиняемите са семейство търговци на скрап, които живеят в ромски лагер в Марсилия

Шестима българи са обвинени в трафик на хора и склоняване към просия и проституция във Франция, съобщи сайтът „Маритима инфо”. Потърпевши са седмина български граждани. Съдебният процес вече е започнал в Марсилия. 

 

Обвиняемите са семейство и живеят в ромски лагер в Марсилия. Смята се, че ръководител е бащата на семейството Йордан Христов.

 

Дейността си развивали от 2012 до юни 2013 г. Именно тогава 25-годишната проститутка Севдалина Янкова, наричана „Рони”, подала жалба срещу семейството и шестимата са заловени. Тя разказала, че е била наета в България от сина на Йордан Христов, който също проституирал в Марсилия като травестит

 

Младата жена се оплакала пред властите, че бащата и синът ѝ вземали цялата печалба в размер на 100 - 200 евро на вечер. В жалбата ѝ се посочва още, че е била пребивана и горена с цигари. Освен това тя твърди, че ѝ е било забранено да напуска ромския лагер през деня.  

 

За семейство Христови работели и шестима просяци, също наети в България. По време на разследването 61-годишният Кольо Колев разказал, че трябвало да проси всеки ден от 08:00 до 19:00 часа и да предава получените пари, които били около 40 - 50 евро на ден, на съпругата на Йордан Христов. Срещу това получавал кафе сутрин, два сандвича по обяд, а за вечеря събирал от изхвърлени в кофите за боклук хранителни продукти.