Екипи на пожарната и доброволци отстраняват опасни елементи на сгради и паднали дървета

Продължава разчистването на столицата след голямата буря вчера. И към момента екипи на пожарната и доброволци отстраняват опасни елементи на сгради и паднали дървета. Повече от 700 сигналa са постъпили след вчерашната буря. Те са били предимно за наводнения, счупени стъкла и паднали дървета.

 

Според Столичната община причината за улиците, приличащи повече на реки и наводнените мазета, е запушените шахти вследствие на падналите клони и листа. От общината уточниха и още, че всички дървета са били проверени преди около месец и вероятно падналото дърво, убило пешеходец вчера в Борисовата градина, е било живо.

 

„Във вчерашния ден след 17:10 до към 21:00 часа имаше над 160 сигнала, включително за загиналия гражданин в Борисовата градина. Спасени са двама граждани от автомобил на „Пиротска” и „Стамболов”, други двама в „Младост” 1 са освободени от затисната кола”, каза шефът на столичната пожарна Огнян Методиев.

                                                                                                                     

„От сутринта екипите на районните кметове имат задачата да направят огледи на всички общински сгради, съответно частни и държавни сгради, за опасни елементи. Работят, не мога да дам точна информация, но има много детски градини и училища със счупени стъкла. Няколко са с наводнени мазета, които още вчера са отводнени и има няколко покрива, които са протекли”, допълни столичният кмет Йорданка Фандъкова.