Израелската армия прикани жителите да напуснат домовете си до обед

Израелската армия прикани жителите на северния сектор на Ивицата Газа да напуснат домовете си до обед, тъй като смята да бомбардира района, съобщава БГНЕС.

 

"Възнамеряваме да атакуваме инфраструктурите на терористите. Операцията ще бъде кратка. Онези, които не спазят инструкциите, ще поставят в опасност своя живот и живота на семействата си”, предупреди армията

Още по темата

 

През последните дни израелските ръководители многократно отправяха заплахи за мащабна сухопътна операция, като едновременно с това продължаваха да обстрелват Ивицата Газа от въздуха и от морето.

 

Израелската армия привика 40 00 запасняци, за да попълни местата на войниците, разположени по други фронтове, като целта е да разполага с подкрепления в близост до Газа. Колони от танкове и артилерийски установки също са разположени близо до палестинския анклав.

 

През нощта Израел извърши близо 20 нападения. Така общият брой на атаките по Газа от началото на операцията във вторник вече е 1329. За петте дни броят на загиналите палестинци вече е 165. Над хиляда души са ранени. По данни на службата на ООН по хуманитарните въпроси 70% от жертвите са цивилни, 21% са непълнолетни.

 

Успоредно с това Израел съобщи за 53 изстреляни ракети по своя територия само през съботния ден, с което общият брой на ракетите, изстреляни от палестинския анклав Газа достигна 800, 127 са прихванати от израелската противоракетна отбрана и унищожени. От израелска страна има десетина ранени, но нито един убит.