Изненадващо тази сутрин в предаването "Събуди се" дойде пилотът на Цветан Василев

Възможно ли е със самолет от страната да бъдат изнесени милиони? Изненадващо тази сутрин в предаването "Събуди се" дойде Стефан Стефанов. Мъжът е пилот на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка - Цветан Василев. Потърси трибуна, за да отхвърли спекулативните, според него, твърдения за пренасяне на огромни суми пари на борда на самолета.  
 
Пилотът донесе документи, с които да докаже, че не са изнасяни пари от страна на Василев.
 
„Не може на един самолет да се сложат тези пари, за които говорим - това са тон, тон и двеста и да не бъде отразено в центровъчния график на самолета и този самолет да хвръкне изобщо”, обясни Стефанов.
 
На въпрос на водещата Мира Иванова дали екип на Нова ТВ може да види самолета, с който е летял Цветан Василев, пилотът отговори утвърдително. Минути по-късно екипът ни вече се намираше на Летище София, но ни беше отказан достъп, докато не получим официално разрешение. 
 
Инженер Стефанов обаче обясни каква е процедурата за преминаване през ВИП-терминала и по думите му, тя също прави изнасянето на чували с пари невъзможно
Екипът ни отправи запитване до Летище София за достъп до ВИП терминала и до самолета, използван от Цветан Василев. До този момент обаче с отговор все още не разполагаме.
 
Повече гледайте във видеото.
 
И още по темата - ще се наложи ли да се дават пари от бюджета заради милиардите, отпуснати като кредити от КТБ на свързани фирми? Отговор от политици и банкови експерти утре, 14-и юли, в "Здравей, България".