Гледайте „Ничия земя” в неделя от 18.00 ч. по Нова

Две необикновени истории са подготвили журналистите Даниела Тренчева и Елена Чопакова за зрителите в предаването „Ничия земя” тази неделя от 18.00 ч. по Нова.

Даниела Тренчева разказва една приказка за заровени съкровища, тайни места и стари карти. Захранен още като дете от баща си да търси жълтички, Панчо става иманяр - за цял живот. Живот, изпълнен с мълчание, страст, страдания и дори прокоба. „Панайот Панов започнал да търси от 71-ва година - още преди да завърши гимназията в Казанлък. Единайсет години по-късно открива първата си голяма находка по карта. Почти като във филмите. През 89-а година влиза в затвора за убийство и започва, както казва, да се пазари с началниците дали да посочи местата, които е набелязал за копаене. Не го прави. През 2007-а е освободен и наминава да провери обектите. Някои от тях са осквернени от други иманяри, но той твърди, че жълтичките си стояли отдолу…”, споделя Даниела Тренчева.

Елена Чопакова пък ни среща с едно семейство цигани, което ще ни изненада – с това, че са работливи и искат децата им да учат, за да имат бъдеще. И с това, че са ограбени. Радка и Методи дълги години работят в Кипър, но Методи се разболява от рак и се прибират в България, за да се лекува. Но домът им е разбит и събраните за животоспасяващата операция пари вече ги няма. „Методи и Радка не чакат помощ от никого. Най-малко се надяват на това историята им да ви трогне. Съвсем и не си помислят, че справедливостта ще почука на вратата, която крадците са разбили. Защото и българите, и циганите понякога можем да разчитаме само на себе си. Връщайки се от гурбет в Кипър, Методи и Радка си мислят, че се връщат у дома. Всъщност се връщат на ничия земя…”, разказва Елена Чопакова.

На пропускайте историите в „Ничия земя” тази неделя от 18.00 ч. по Нова.