Нейната наследничка на поста обеща проверка

Още по темата

Зелена светлина е дадена за проекта „Южен поток”. 

 

Само няколко дни преди да освободи поста, регионалният министър Десислава Терзиева е дала разрешение да се строят станция и терминал за газопровода в областта Паша дере.

 

Парадоксалното е, че това се случва след изявление на бившия премиер Пламен Орешарски, че проектът е замразен и по него няма да се работи, докато не убедим Брюксел, че е изряден.

 

Новият вицепремиерът Екатерина Захариева, която е и регионален министър в служебното правителство, коментира, че самото решение за строителство едва ли би притеснило Брюксел. Проблемът е, че така остават съмнения за нередности.

 

В края на юли стана ясно, че държавата продава земя за строежа на „Южен поток”. Това се случи само месец и половина, след като вече бившият премиер Пламен Орешарски обяви, че проектът се замразява, докато не бъдат изчистени всички забележки на Брюксел.

 

Въпреки това Земеделското министерство обяви, че действията им били напълно законни. От там уточниха, че проектната компания "Южен поток - България" е купила от държавата близо 360 декара във Варненско срещу 20,5 млн. лева - толкова струвала земята и промяната на предназначението й. 

 
От Европейската комисия обявиха пред Новините на Нова, че при наказателната процедура, която вече е образувана срещу страната ни за "Южен поток" ще имат предвид и продажбата на земята.