Според Мирослав Ненков трябва да има и яснота коя точно ще е болницата

„Разпоредили сме спешните пациенти в София да се карат в най-близката болница. Това ще се отнася и за инвазивните кардиологии”, заяви служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков.

 

Според Ненков трябва да има и яснота в коя точно болница трябва да бъде транспортиран пациентът. Има уверение, че болниците ще подават навременна информация колко са свободните легла в лечебните заведения, за да не се лутат линейките от болница в болница.

 

След днешната пресконференция на Министерството на здравеопазването стана ясно, че са спрени няколко обществени поръчки, като причините са нередност. Стойността им е повече от 30 милиона лева, като уверението е, че тези пари няма да бъдат загубени. 

 

Става въпрос за обществени поръчки, свързани с електронното здравеопазване, техническото оборудване на санитарни автомобили и на болници. Пример за една такава нередност е обществена поръчка на стойност 5 милиона лева за ремонт на спешните центрове в провинцията. Те са под шапката на общинските болници и Министерството на здравеопазване няма как да разпорежда за такива ремонти. 

 

От министерството се похвалиха, че всички шефове на болници, които са били уволнени в последните дни на управлението на д-р Таня Андреева, са били възстановени на работа.