И действащи служители на агенцията се оплакаха от Майдън Сакаджиев

Уволненият директор на Агенцията по рибарство и аквакултури Майдън Сакаджиев проговори. След репортажите на Нова ТВ, в които служители го обвиниха в политическа чистка, натиск и незаконно следене, директорът на Агенцията беше отстранен от длъжност.

Още по темата

 

Едва днес Сакаджиев реши да коментира отправените му обвинения. По думите му в ИАРА не е имало никакви политически чистки, всичко тръгнало от медийните атаки.

 

„Атаките идват тенденциозно. Мисля, че и членовете на ДПС могат да бъдат изпълнителни директори и естествено аз съм и професионалист в сферата”, каза още уволненият шеф.

 

След бившите, пред камерата на Нова ТВ проговориха и настоящи служители на агенцията с други обвинения. Твърдят, че освен, че им се казва какво да работят, всяка тяхна крачка се следи.

 

„Компютрите ни, според нас, се следят. Сайтовете, в които излизат статии за нашата Агенция са забранени”, сподели един от тях.

 

Последва реакция от земеделското министерство и Майдън Сакаджиев беше отстранен от длъжност.

 

„От 200 души на ниво централно управление, 100 са сменени. Аз много трудно мога да си обясня каква е била необходимостта от това нещо”, коментира министърът на Земеделието и храните Васил Грудев.

 

Въпреки това Сакаджиев настоява, че отстраняването му е било некоректно.