Военният министър на САЩ определи заплахата от "Ислямска държава" като безпрецедентна

Слухове за голяма американска операция в Сирия. Ударът обаче няма да е срещу Асад, а срещу противниците му от „Ислямска държава”. До тази версия се стигна, след като висш американски генерал обяви, че терористите от "Ислямска държава” са най-голямата опасност пред САЩ.
  

Ден, след като се разбра, че групировката държи в плен 20 чуждестранни заложници, американският министър на отбраната обобщи позицията на Вашингтон: "Подготвяме дълготрайна стратегия срещу „Ислямска държава”, защото групировката е дълготрайна заплаха. Те са повече от терористична група. Те са много повече от всичко, с което сме се сблъсквали досега”.

 

Военният министър определи заплахата от „Ислямска държава” като безпрецедентна, а шефът на началник-щабовете на въоръжените сили отиде още по-далеч: „Това е организация, която има апокалиптична визия, стратегия за края на света и затова трябва да бъде победена”.

 

Появи се информация, че е открит убиеца на американския журналист Джеймс Фоули - приел исляма млад британец от Лондон, който заедно с група свои приятели заминали за Сирия. В едно от последните писма до родителите на Фоули се искало освобождаването на един от смятаните за много опасни терористи

 

Става въпрос за училата в Америка пакистанка доктор Аафия Сидики. Когато била арестувана в Афганистан преди 6 години, в чантата й били намерени документи за подготвяна химическа атака в Импайър Стейт Билдинг, Статуята на свободата, "Уолстрийт” или на Бруклинския мост. 

 

След като била задържана, тя успяла да вземе автомат и да стреля по американските следователи, докато крещяла "Смърт на Америка". 42-годишната майка на три деца е осъдена в САЩ на 86 години затвор за опит за убийство на федерални служители.