За изсичане на дървета около блокове сигнализира друг зрител на Нова телевизия

Един по-различен поглед върху предизвикателството "ледена кофа” предложи зрителят на Нова телевизия Светослав Илиев в рубриката ни "Моята новина”. Във видеоклип той се обявява против "този вид мода”, обзела света, и призова хората да не прахосват водата, изпивайки чаша студена вода.

 

Съвестен гражданин от казанлъшкото село Енина пък е предприел почистване на речното корито на местна река изцяло за собствена сметка, информира Ваня Иванова.

 

"Докато тежките машини разчистваха, "съвестни" граждани подадоха сигнал на тел. 112, че незаконно разкопава реката, след като на 23 август е имало реална опасност реката да излезе от коритото си и да залее околните къщи и дворове. "Загрижеността" на държавата и безхаберието на общината принуждават всеки да се спасява както може, със собствени усилия и за собствена сметка”, пише Ваня Иванова.

 

За изсичане на дървета около блокове сигнализира друг зрител на Нова телевизия. Сашо Петров пише, че от няколко дни около блоковете в квартал "Младост 1" в София се изсичат дърветата без ясна причина. Изсичат се здрави ябълки, сливи и други плодоносни дървета, а счупените и изсъхнали дървета се оставят.

 

Продължавайте да пращате сигнали в рубриката ни "Моята новина"!