„Орлите” загубиха с 2:1 в инфарктен мач срещу Ливърпул на старта на Шампионската лига

Лудогорец започна със загуба участието си в груповата фаза на Шампионската лига. „Орлите” отстъпиха с 2:1 срещу 5-кратните носители на трофея Ливърпул като гости на митичния „Анфийлд”, но единствено липсата на късмет не им позволи да вземат поне точка от двубоя. Останаха и много съмнения около дузпата, дадена от съдията в добавеното време на срещата.

 

Лудогорец започна мача уверено, като домакините не успяваха да притеснят особено вратата на новопривлечения вратар Милан Борян. "Орлите" не позволяваха на нападателите на противника да излизат често на стрелкова позиция. От своя страна те чакаха шанса си на контраатака, но и те нямаха хубави възможности пред Симон Миньоле. 

 

Така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство и развръзката беше оставена за вторите 45 минути. През първата част точните удари в очертанията на двете врати бяха два в полза на домакините, срещу нито един за родния тим. 

 

Ливърпул започна да напада повече през втората част, като на няколко пъти нападателите отправяха опасни удари към вратата на Лудогорец. В 54-та минута беше и може би най-чистото положение в мача. Джордан Хендерсън пусна топката към Хави Манкийо, а Върджил Мисиджан с лоша намеса постави топката на крака на испанеца. Неговият удар обаче мина над вратата.

 

В 72-ата минута Лудогорец можеше да открие резултата, като Роман Безяк беше намерен с великолепен пас от Марселиньо в наказателното поле и стреля по диагонала. Топката обаче се удари в гредата, а при добавката Йордан Минев с фалцов удар прати топката встрани от вратата. 

 

Мърсисайдци все пак поведоха в резултата в 82-ата минута, когато звездата на тима Марио Балотели се възползва от грешка на Козмин Моци и вкара топката във вратата на Борян.

 

Финалните минути обаче се оказаха най-инфарктни – В 90-та минута Хамза изведе Дани Абало в наказателното поле със страхотен пас, а той преодоля Миньоле и изравни резултата. Само 2 минути по-късно  обаче неразчетена намеса на вратаря Борян донесе дузпа на Ливърпул. Зад топката застана капитана Стивън Джерард, който не сгреши, донасяйки трите точки на англичаните.

 

В другия мач от групата Реал Мадрид се наложи категорично с 5:1 срещу Базел. В следващия кръг настоящите шампиони гостуват в София, а Ливърпул се изправя срещу швейцарците.