Добрата новина е, че октомври няма да ни донесе сняг

Макар и в някои медии да се появи прогнозата за сняг в средата на октомври, синоптиците от БАН категорично отрекоха тази информация. 
 
След хладното, мрачно и дъждовно време през изминалата седмица, слънчевият 29-и септември отново ни даде надежда за циганско лято. Дали обаче приятното време ще продължи, ето и какво каза дежурният синоптик на БАН:
 
През октомври ще има и хубави и слънчеви дни. Очакваме най-високите температури през месеца да бъдат между 22 и 27 градуса. След топлото начало на месеца обаче предстои захлаждане”, обясни за Нова ТВ дежурният синоптик на БАН – Марияна Попова. 
 
Въпреки това – през октомври не трябва да очакваме сняг.
 
При всички положения обаче застудяването върви ръка за ръка с грипните епидемии. Тях ги очакваме в края на октомври. В случай, че и през последните дни не се чувствате добре, виновни са вирусите, които върлуват при смяната на сезона. За да избегнем заразите е добре да спазваме няколко прости правила – да проветряваме редовно помещението, в което се намираме, да дезинфекцираме често ръцете си и когато кихаме, да го правим на носната си кърпичка, за да не заразим и околните.
 
Средностатистически, възрастните боледуват по пет пъти в годината. През лятото виновници за влошеното ни здравословно състояние са инфекции на храносмилателната система, а през зимата - на дихателната. 
 
Повече по темата гледайте във видеото.