Ако новото Народно събрание изкара цял мандат, общата сума, която ще получат формациите, е 142 447 677 лв.

За една година от бюджета ще бъдат отделени 35 611 920 лв. за 10-те партии, които имат право на държавна субсидия след предсрочните избори, съобщава „Труд”.

 

 Ако новото Народно събрание изкара цял мандат, общата сума, която ще получат формациите, е 142 447 677 лв. от държавния бюджет.

 

Най-много пари - 48 583 800 лв., ще отидат за ГЕРБ за 4 години. Най-малко - 1 691 324 лв., ще струва на данъкоплатеца за същия период субсидията за “Глас народен” на фронтмена на пънк групата “Хиподил” - Светльо Витков.

 

ГЕРБ пак ще опита правителство на малцинството, пише „Капитал дейли”. 

 

След няколко традиционно противоречиви изказвания на Бойко Борисов и членове на ръководството на ГЕРБ за това дали ще успеят да съставят кабинет и с кого ще си партнират, в понеделник от партията победител в предсрочните парламентарни избори, обявиха, че ще направят опит за съставяне на самостоятелно правителство на малцинството и ще търсят подкрепа в разговори с другите участници в новия 43-и парламент. Това ще е и опит за повторение на начина, по който тръгна и предходният кабинет на Борисов - с първоначалната подкрепа на тогавашната "Синя коалиция" и "Атака".

 

Тогава обаче на ГЕРБ не достигнаха четири депутатски места за абсолютно мнозинство от 121 души, което впоследствие беше компенсирано с "независими" гласове, отцепени от РСЗ и "Атака", докато след вота в неделя партията на Борисов се оказа с тежко проблематичните за самостоятелно управление 85 места в парламента.

 

Повече от печата гладейте във видеото!