Учителката от Пловдив отправи обвинения, че e притискана да се откаже от място си в парламента

Нови скандали се завихрят около „България без цензура” и първи новоизбран депутат, който се отказва от парламетарната си група още преди старта на 43-то Народно събрание. Учителка от Пловдив, която е избрана за депутат чрез преференция, обяви, че е била притискана да се откаже от мястото си в парламента.

 

Фаталният номер 13 в листата на „България без цензура” се оказа печеливш за Ана Баракова, защото съвпада и с номера на партията в бюлетината. Изкачването до втората позиция в листата обаче навлича сериозни проблеми за учителката от Пловдив. 

 

„Опитваме се да се свържем с нея, за да разберем ще идва ли на работа, ще е част от групата и въобще какво смята да прави”, обясни Светлин Танчев.

 

В съобщения, изпратени до Баракова, членове на партията я молят да подпише документи, които според учителката са, за да се откаже от депутатското си място. 

 

Учителката от Пловдив няма да се откаже от депутатското си място.  

 

А бивш член на „България без цензура” твърди, че Николай Бареков отново е затоплил отношенията си с Бойко Борисов.  

 

От Брюксел Николай Бареков категорично отрече да е имал среща с Борисов. Той призовава Ана Баракова да се върне там, където са посочили избирателите или да се откаже в полза на втория в пловдивската листа - Дяко Дяков.

 

Повече по темата може да гледате във видеото.