"Жив съм, но се притесних заради всички мои близки и приятели", заявява водещият пред "24 часа"

За да изкара най-много 300 лв. на месец, сайт излъга, че популярният актьор и тв водещ Димитър Рачков е умрял в катастрофа, предаде вестник "24 часа".

 

“Жив съм, но се притесних заради всички мои близки и приятели, които са се стреснали от тази “новина”. Също така се надявам хората, които фабрикуват подобни новини, да бъдат наказани. Това е престъпление!”, каза Димитър Рачков, след като разбра, че напълно неизвестен сайт го е обявил за мъртъв след катастрофа.

 

Преди три месеца същият сайт разказа подобна история, но с Никол Станкулова в главната роля, припомня изданието. След като няколко жълти медии преписват лъжата, приятели започват да звънят на синоптичката на Нова ТВ, за да я питат дали е жива.

 

И още от темите в печата:

 

България е една от най-застаряващите нация в Европа и света, като всяка година средната ни възраст се увеличава с по един месец, съобщава вестник "Монитор". В края на миналата година средната възраст на българите е била 43 г., докато в останалите страни членки на ЕС те е била 41,9 г. Най-младо е населението в Ирландия, където средната възраст на жителите е 35,5 г., а най-възрастно в Италия и Испания – 46 г.


От Социалното министерство прогнозират, че тенденцията на застаряване на българската нация ще продължи и през 2060 г. тя ще бъде 47,6 г., като се очаква тя да се увеличава с около 2-3 месеца на година.

 

Повече от печата гледайте във видеото!