Ник Валенда ще тества възможностите си без обезопасителни средства

 

Без обезопасителни средства и със завързани очи.  Така световноизвестният Ник Валенда ще премине по въже над небостъргачите в Чикаго.

 

Миналата година Валенда влезе в историята като първият човек, който премина над Гранд каньон по въже. Сега обаче това ще бъде най-предизвикателното изпълнение на Валенда. Феноменалното му изпълнение ще се случи в „града на ветровете”, Чикаго. „кралят на ходенето по тънко въже” ще направи опит да премине  между два небостъргача.

 

"Въжето, по което ще ходя е двусантиметрово желязно въже. Напълно различно е от това, с което съм свикнал. Въжето, по което ще мина между двете кули на „Марина сити” е със сечение колкото 10-центова монета”, разказа самият Ник Валенда, който смята да тества границите на способностите си без защитна екипировка и спасителна мрежа и то през нощта в най-ветровитата част на Чикаго.

 

Непредсказуемите метеорологични условия ще превърнат ходенето в страшно изпитание. Ник ще се качи на покрива на легендарния търговски център „Марина сити” под ъгъл от 15 градуса. От западната му кула Валенда ще трябва да достигне до 50- етажната сграда „Лео Бурне”, която се извисява над река Чикаго. Това е най-високият небостъргач с най-острия ъгъл, над който член от семейството на Валенда се е опитвал да премине. После Ник ще ходи от западната до източната кула на небостъргача.