Историите в „Ничия земя” тази вечер от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” тази вечер по Нова Даниела Тренчева разказва две истории за бебета. Първата история е за родилката, която захвърли бебето си в дере край завода в Калофер, която потресе цяла България.

Пенка от село Васил Левски шокира лекарите и разследващите с категоричния си отказ да признае бременността си и раждането на детето. Тя отишла с ножица зад шивашкия цех, отрязала пъпната връв, оставила бебето и тръгнала да хваща автобуса от центъра на градчето. По пътя припаднала от кръвозагуба. В болницата дълго твърдяла, че имала тумор и не признавала за постъпката си, дори след преглед с ехограф, който показал наличието на плацента в утробата. 

Съдебна експертиза разби категорично версията на Пенка и на мъжа, с който тя живее на семейни начала - Иван Димитров, че двамата не подозирали за бебето и то се е родило мъртво. Детето е било здраво и или е задушено, или удавено.

Втората история в „Ничия земя” е за деца, родени в затвора в Сливен, чието единствено престъпление е, че са деца на собствените си майки. „На пръв поглед двете истории нямат нищо общо. И в двете истории бебетата са жертви на собствените си майки и в прекия, и в преносния смисъл”, разказва Даниела Тренчева.

Не пропускайте историите в предаването „Ничия земя” тази вечер от 18.00 ч. по Нова.