Вътрешният министър Веселин Вучков информира, че МВР не знае нищо по случая

 

Депутатите и днес посветиха време на сагата с изчезналото тефтерче на Филип Златанов. В парламента бе извикан вътрешният министър Веселин Вучков, който информира, че МВР не знае нищо по случая. 

Още по темата

 

"Тази информация за водените дела с прословутите тефтери не се съдържа във Вътрешното министерство. Тя се съдържа в различни звена от съдебната система. Нито ми е ролята да правя обвинения, нито да правя внушения. Има огромна каша със съдебните експертизи и всички практикуващи юристи го знаят”, заяви от парламентарната трибуна Вучков.

 

"От вашите отговори оставаме с усещането, че от МВР нищо не зависи”, коментира Мустафа Карадайъ от ДПС.

 

"Не знам колко са тези прословути тефтери, никога не са били на разположение на служители на МВР и никога не са били съхранявани там. Тези тефтери винаги са се съхранявали в една каса в ДАНС”, заяви Атанас Атанасов от Реформаторския блок.

 

"Публично известно е, че тефтерчетата са били две – черно и в бордо. И защо тогава официално, когато тази комисия съобщаваше на българските граждани за инициали ББ, ЦЦ и не знам си какво, пропусна да съобщи единственото напълно ясно написано име – Д. Пеевски”, заяви Методи Андреев от ГЕРБ.

 

"Тази мистерия оневинява неговите поръчители. Макар да е спорно дали това тефтерче е било веществено доказателство по делото на Златанов, е ясно, че то би било основно по дело срещу лицата с инициалите”, коментира Мая Манолова.

 

Междувременно депутати, начело с Радан Кънев, основаха фен клуб на Левски. Досега в парламента имаше само клуб на почитателите на ЦСКА.