"Всичко подлежи на обсъждане", заяви той относно назначението на Слави Бинев

 

Не мисля, че Велизар Енчев е честен човек”. Това заяви Валери Симеонов, председател на ПГ на Патриотичния фронт, в пряка телефонна връзка със студиото на „Здравей, България” тази сутрин. Изявлението на Симеонов е реакция на острите критики, които Енчев отправи към коалицията вчера.  


Изказванията на Енчев звучат доста театрално. Относно твърденията му за прегръдката ни с Реформаторите и ГЕРБ - не е вярно, че преди изборите сме казвали, че никога няма да подкрепим никого. Винаги сме казвали, че ще подкрепим всичко добро за България”, заяви Симеонов.

 

"Нещата отиват към изключването на Енчев от редиците на партията, а не само от парламентарната група. Той вече има две наказания за нелоялно, неколегиално и нетолерантно отношение към своите колеги. В единия случай той говореше за своите колеги, че са наивни, неподготвени. Намекваше че нашата подкрепа е мотивирана от пари”, изтъкна Симеонов и определи като „глупости” изказванията Енчев.

 

Във връзка с решението на Патриотите да се коалират с Бойко Борисов, Симеонов заяви: „От две злини трябва да се избере по-малката. Другият вариант беше България да няма правителство и да отидем на избори”.   

 

Симеонов защити назначението на Слави Бинев начело на Комисията по медии и култура, като обаче изтъкна, че „всичко подлежи на обсъждане".