Срокът за изплащане на депозитите е 5 години

Около два часа до момента, в който хората ще имат достъп до блокираните си сметки в КТБ. Започва изплащането на гарантираните депозити. За целта са определени 1150 клона на девет банки.


Срокът за изплащане на депозитите е пет години. Необходим е само документ за самоличност, първият превод е безплатен. Ако решим да изтеглим в брой, ще платим такса.


Наш екип до късно снощи проверяваше ситуацията около някои от клоновете. Получихме информация, че от 3-4 часа тази сутрин щяло да им хора, които да си пазят ред. В интернет също се предлага тази услуга – пазене на място.

 

За опашки обаче не може да се говори, защото не се наблюдава огромен наплив от хора пред банковите клонове.

 

"Имахме проблеми, защото средствата ни са блокирани в тази банка. Блокирана е и инвалидната ми пенсия поради недоразумение, но благодарение на приятелите и роднините успяхме да закрепим положението досега. Има време, докато отвори банката. От рано сутринта съм тук и очаквах да има повече хора. Не се притеснявам за сигурността на влога си, защото ще го прехвърля по банков път и няма да тегля голяма сума", обясни Елена, вложител в КТБ. 

 

Повече по темата гледайте във видеото.