Съдия Румяна Ченалова заяви, че е жертва на черна кампания

 

Висшият съдебен съвет заседава извънредно заради скандалите в съдебната система от последните дни. Очаква се етичната комисия да изслуша съдия Румяна Ченалова. Причината е скандал от миналата седмица, когато френски посланик я обвини за това, че нейно решение е довело до спиране на работата на голям френски инвеститор, който се занимава с продажба на вина.

 

Самата Ченалова на влизане в сградата на ВСС заяви, че най-вероятно френският посланик „е бил заблуден”.

 

Името на съдията фигурира в медийното пространство във връзка със случайното разпределение на делата, защото „случайно” на нея се разпределят много важни казуси, като например три от делата, които водят Цветан Василев и Делян Пеевски един срещу друг. 

 

Румяна Ченалова е и съдията, която оправда обвиненията за убийството на двете момчета пред дискотека „Соло” и след оправдателната присъда той напусна страната и в момента се издирва, тъй като е в неизвестност.

 

Ченалова заяви, че е жертва на черна кампания. Кой точно иска да очерни нейното име обаче не пожела да каже.

 

"Разполагам с доказателства и ще ги представя, така че тогава очаквам да бъдат огласени резултатите от проверката. Това, с което аз ще обясня поведението си, ще бъдат конкретни писмени доказателства, а не голословни твърдения. Получава се така, че се хвърля кал върху един човек, фразата започва да се върти и никой не си прави труда да провери дали това е така”, коментира съдия Румяна Ченалова.

 

Относно новината, че бившият шеф на ДАНС Петко Сертов е в неизвестност от петък от МВР нито потвърждават, нито отхвърлят тази информация. От неофициални източници Нова телевизия разбра, че в петък следобед той оставя двата си телефона и потегля с личния си автомобил в неизвестна посока. Притеснена, съпругата му звъни в МВР и подава сигнала.