Близо половин милион българи на минимална заплата няма да получат от държавата удържаните пари

Близо половин милион българи на минимална заплата няма да получат от държавата удържаните данъци - въпреки обещанието на предишните управляващи. И това не е всичко. Оказва се, че тези, които все пак поискат данъкът да им бъде възстановен, се превръщат в данъчни измамници. 

 

Като помощник възпитател в детска градина Десислава Антонова получава минималната заплата 340 лева. Въпреки това обаче се оказва по-богата - със странични доходи. 

 

Държавата обеща на Деси да й върне около една заплата – толкова данъци е платила през тази година. Миналата година социалният министър Хасан Адемов сам сметна, на ръка, че това ще важи за около половин милион българи. Обещанието пък дойде от най-високо.

 

Помощта обаче остана само добри намерения. Според данъчните, законът се е оказал несъвършен. Така е бил гласуван от парламента и на тях сега така им се налага да го прилагат.
Пак законът обаче казва, че когато декларираме неверни данни пред НАП, всъщност се опитваме да правим данъчна измама и можем да бъдем глобени. 

 

Десислава, обаче, е категорична -  детските не я правят богата и ще си поиска данъците обратно.

 

Данъчните няма да глобяват, но няма да ни върнат данъците дори ако сме спечелили и 1 лев на минималната работна заплата. 

 

От догодина това неработещо данъчно уж облекчение няма да съществува.