Васил Иванов и Марин Николов обобщават резултатите след репортажите на „Разследване” през 2014-а

Разследващите журналисти на Нова Марин Николов и Васил Иванов правят обобщението на резултатите след репортажите им през 2014-а. Двамата се добраха до десетки скандални случаи през тази година. Класация обаче не могат да правят.

„Опитваме се да подбираме значими проблеми. Всичко се прави, за да има някакъв ефект. И почти навсякъде имаме”, заяви Марин Николов. Той припомни разследването си за незаконното енерго в Самоков, където цяла една махала се е прикачила неправомерно към електропреносната мрежа, а самозвани инкасатори прибират такси за нелегалната услуга. Развръзката с незаконното енерго в Самоков зрителите на Нова ще разберат в предаването „Разследване” на  2 януари след Новините на Нова.

„Тази година решихме да покажем какво става в малките общини. Живеят едни местни олигарси, които си правят каквото си искат, а хората стоят в страх, понеже те решават кой ще получи работа по временна заетост. Местните медии не могат да направят нищо, защото    са собственост на местни медии”, заяви Васил Иванов и припомни разследванията за злоупотреби на кметове във Видин и Неделино.

В Неделино екипът на предаването залови как се източват държавни средства. Там Общината плати за смяна на почти нова дограма и разбира се тя не беше сменена. Парите обаче бяха платени. След предаването прокуратурата отстрани и обвини кмета, както и негов заместник. Нарушенията в градчето обаче са още много. На 4 януари зрителите на Нова ще научат какви са те и  ще разберат къде се крие кметът в „Разследване” след Новините на Нова.

Какво още споделиха Васил Иванов и Марин Николов за техните разследвания, гледайте във видеото.