Боб Макдонъл бе осъден на две години затвор

Бившият губернатор на американския щат Вирджиния Боб Макдонъл беше осъден на две години затвор по обвинения в корупция, предаде БГНЕС.

 

В началото на септември федерален съд в Ричмънд уличи в корупция Макдонъл, когото сочеха за един от вероятните кандидати за президент на САЩ през 2016 г. от Републиканската партия. Според прокурорите по време на своето управление той оказвал подкрепа на компания за производство на хранителни добавки и витамини срещу подаръци, чиято парична стойност надхвърля 170 000 долара.

 

Както съобщи "Асошиейтед прес" във вторник, съдът в град Ричмънд е осъдил Макдонъл на две години затвор. Съдът доказа вината на бившия губернатор по 11 пункта на обвинението. Адвокатите на Макдонъл искаха той да получи три години общественополезен труд, докато прокуратурата настояваше за 10-годишен затвор.

 

Съпругата на бившия губернатор на Морийн през септември също бе призната за виновна в корупция. Сред подаръците, получени от двамата срещу подкрепа за бизнеса с витамини и хранителни добавки, е колекция от рокли за Морийн за около 20 000 долара, и часовник Rolex за Макдонъл, който бе избран за губернатор на щата Вирджиния през 2009 година.