Швейцарецът продължава участието си на турнира в Бризбейн

 

По любопитен начин протича подготовката на световния номер 2 Роджър Федерер. Швейцарецът използва свободното си време, за да нахрани делфини в Австралия.

 

Пред погледа на стотици зрители на плажа в австралийския щат Куинсленд, Федерер се превърна в атракция, но този път не с тенис уменията си. Ден преди двубоя си от турнира „Бризбейн Интернешънъл” срещу Джон Милмън, швейцарецът използва свободното си време, за да нахрани диви делфини.

 

Носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем си пожела това да му донесе късмет в предстоящия турнир „Аустрелиън Оупън”, който стартира на 19 януари.   

 

„Смятам, че да имаш възможността да нахраниш делфини е нещо наистина специално. Чудесно е да можеш да комуникираш с животните. Децата ми ги обичат и наистина е нещо различно. Надявам се, че делфините ще ми донесат късмет тази година”, заяви Федерер. 

 

„Наистина ми се иска да спечеля „Аустрелиън Оупън”. Без съмнение това ще ме доближи допълнително до световния номер 1, а и ще добавя още един трофей от Големия шлем към колекцията си. Ако това не се случи, то ще се надявам на триумф на Уимбълдън, но най-важното е да съм здрав, да играя добър тенис и да се наслаждавам на него”. 

 

Репортер: Любослав Лозанов