Близостта в отстрелите на куршумите по автомобилите сочи, че са се целили, за да убият

Новината за трагедията в редакцията на хумористичното списание „Шарли Ебдо” получи голям отзвук в Америка. Американския президент се обади на френския си колега Франсоа Оланд, за да го увери, че всички ресурси на Американските служби са на разположение на френските власти. Това информира кореспондентът на Нова от Америка Ясен Дараков.


Антитерористичните експерти в Америка са впечатлени от професионалността на проведената операция в „Шарли Ебдо”. Нападателите са били облечени в специални черни дрехи, имат допълнителни муниции по тях. Автоматите „Калашников” са трудни за откриване в Париж, а специалните ръкавици, които носят терористите, говорят за една добра подготовка.


Освен това близостта в отстрелите на куршумите по един от автомобилите показва, че нападателите са професионалисти. Те не са стреляли случайно с надеждата да улучат някого, а са се целили, за да убият. Това от своя страна навежда американските специалисти на мисълта, че тези хора са били наети за изпълнение на мокра поръчка от някой, който не иска да се афишира.


Още по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Ясен Дараков