Двата участъка ще свържат Ябланица с разклона за Плевен и Ловеч

Стартираха процедури за доизграждане на 60 км от автомагистрала „Хемус“, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

 

Двата участъка ще свържат Ябланица с разклона за Плевен и Ловеч.

 

Процедурата за избор на изпълнител е двуетапна. Преминалите първия етап, ще подават оферти от април. 

 

Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта. А срокът за изпълнение по всеки от договорите ще бъде две години и половина.

 

В първата част на участъка трябва да бъдат изградени площадка за отдих, два пътни възли, 18 селскостопански и пътни подлеза и надлеза, осем мостови съоръжения с обща дължина около 2 300 м, един тунел с обща дължина около 830 м., три археологически обекта в близост до проектното трасе.

 

Във втората част ще има три площадки за отдих, два пътни възли, 16 селскостопански и пътни подлеза и надлеза, 10 мостови съоръжения с обща дължина около 5 630 м, два тунела с обща дължина около 2 000 м, пет археологически обекта в близост до проектното трасе.

 

Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 434 000 000 лв. без ДДС. Финансирането се предвижда в рамките на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г.