Ритуалите ще се провеждат в градините на царската резиденция

 

Парк-дворецът "Врана" в София отваря врати за сватби. Ритуалите ще се провеждат в градините на царската резиденция. От построяването на царския дворец с парк през първото десетилетие на 20 век до наши дни там не се е състояла нито една сватба.

 

Вдигането на сватби ще бъде прецедент в над 100-годишната история на палата. Запитванията за сватби валят като из ведро, категорична е директорката на парка Милена Васева. „Решихме да има регламентиран начин да се случва това”, обясни тя.

 

Кандидатите ще се вричат във вярност, като плащат в зависимост от броя на гостите.  До 100 души цената ще бъде 820 лева, а до 200 души - цената ще бъде 1640 лева. Ще се разрешават ритуали с продължителност до 2 часа.

 

Срещу 120 лева младоженците ще могат да си направят фото сесия, където пожелаят. Има обаче и ограничения. Церемониите ще бъдат без музика и консумация, тоест само подписването. Сватбите могат да се правят само на открито. Покоите на царското семейство остават недостъпни поне засега. Кога ще се състоят първите ритуали в царската обител ще реши общината.

 

Все повече двойки искат да чуят първото си "горчиво" на нетрадиционно място. В 20-годишния си опит на сватбен агент Соня Атанасова е организирала сватби на ски писти, в самолет, в морето и къде ли още не. Според нея днес хората се женят повече от всякога