Момиченцето е било на година и два месеца и е починало заради черепно-мозъчна травма

Окръжната прокуратура във Видин образува досъдебно производство за смъртен случай в Дома за медико-социални грижи за деца във Видин. Причина за смъртта е задушаване, причинено от черепно-мозъчна травма. 

 

Починалото момиченце на година и два месеца е настанено в Дома за медико-социални грижи преди месец. За спасяването му е направено всичко възможно, каза директорът на дома Мария Кръстева.По време на следобеден сън дежурната сестра забелязала, че детето е повърнало хранителни материали върху креватчето. Веднага е извикала дежурния лекар, мен и се започнаха реанимационни мероприятия, предаде БНР.

 

Момиченцето е прието в Дома за медико-социални грижи във Видин по спешност. Било е изведено от многодетно семейство в село Карбинци, община Димово. За смъртта на детето прокуратурата във Видин образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

 

Според съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта е асфиксия вследствие на мозъчен оток в резултат на черепно-мозъчна травма, съобщи заместник-окръжният прокурор Владислав Влашев. Може да има и самонараняване и умишлени действия от трето лице, което трябва да установим. По случая все още няма повдигнати обвинения. Разследването продължава.