Причината е, че са уволнили 255 души

Народните представители трябваше да обсъждат съдебната реформа. Дебатите по тях вървят доста вяло, но депутатите успяха да се скарат – за политическите уволнения.

 

Депутатът от ДПС Станислав Анастасов изчете в парламента декларация от името на партията, в която обвини управляващите в уволнение на 255 души.

 

Според ДПС те са жертва на политическа репресия. Анастасов напомни, че преди Нова година парламентарната група на ДПС заяви, че стартира жив летопис на политическата репресия.

 

"Български граждани, които имат необходимия ценз, опит, имат само една единствена вина, припознати са като близки до ДПС. Брутално уволнените са жертва на репресията на две партии – Патриотичния фронт и Реформаторския блок. За по-малко от месец още 30 души са уволнени, от общо 255", каза Анастасов и подчерта, че ДПС няма назначени кадри без образование. От трибуната Анастасов изчете имената на някои хора, които според ДПС са уволнени по политически причини. Тъй като времето не му стигна, Анастасов се зарече, че ще продължи с изчитането им следващата седмица.

 

От своя страна Цвета Караянчева от ГЕРБ взе думата и изчете също данни за уволнения по времето на управлението на ДПС, БСП и Атака. За четири месеца от управлението си 86 души са уволнени в Бургас, 44 във Варна, в Плевен - 82, 54 са в Разград, в Силистра - 44, в София област - 101.

 

Анастасов коментира, че ще са му нужни много сряди, за да изчете жертвите, подложени на репресия от управляващите, докато Караянчева е изчела списъка си днес. "Оценката за вашата работа я даде Брюксел и народът. Хората са отвратени от това, което направихте за една година и половина", отвърна му Цвета Караянчева.

 

Депутатите все пак гласуваха защитното съоръжение по границата ни с Турция да остане вън от обхвата на обществените поръчки, както и всички подобни съоръжения. Този тип съоръженията ще се строят без обществена поръчка.

 

Повече по темата гледайте във видеото.