Сред извадените от машината има и малки деца

23 души загинаха при разбиването на пътнически самолет в река край столицата тайванската столица Тайпе. 17 души са ранени, включително двама на земята. Сред извадените от машината има и малки деца. Съдбата на 20 души все още е неизвестна. 

 

На ексклузивни кадри, заснети от случайно преминаващ автомобил, се вижда как машината прелита над магистрала. Преди да падне самолетът удря такси, след това се блъска в моста и се разбива в реката. Двамата пътници в таксиметровия автомобил са ранени леко. 58 души са били на борда на витловия АТР-72. Спасителите са успели да отворят една от страничните врати.

 

 

Тайванските медии съобщиха, че пилотът се е опитвал да овладее самолета, докато той е падал, но когато крилото се ударило в таксито, е изгубил контрол. Директорът на авиокомпанията се извини за тежката катастрофа.

 

Самолетът е изпълнявал вътрешен полет от Тайпе до остров Кинмен. Инцидентът е станал малко след излитането около 11 часа сутринта местно време. До момента причините за катастрофата не са ясни.