Лентата, отличена с "Оскар", ще бъде излъчена през есента

Discovery Channel обяви, че е придобил световните права за излъчване на документалния филм ”Racing Extinction” на режисьора Люи Сайхойос, награден с престижната награда „Оскар“. Лентата ще бъде излъчена в САЩ и над 220 страни по света след премиерата си на филмовия фестивал „Sundance” тази година.

 

Discovery Channel, медийната компания номер едно в света, оперираща в платената телевизия, ще излъчи филма в киносалоните в САЩ и ще организира специални прожекции, подробности за които ще бъдат споменати в близките месеци. В синхрон с международната си премиера, филмът “Racing Extinction” ще бъде достъпен и на други нелинейни платформи, включващи видео до поискване.

 

„Това е историческа сделка, която ще представи “Racing Extinction” на над 220 държави по света и не само ще забавлява зрителите, но ще насочи вниманието им към важността на поддържането на планетата ни екологично стабилна”, каза Фишър Стивънс, продуцент в Discovery Channel.

 

“Racing Extinction” е увлекателен филм с изключително значение, създаден от най-добрите разказвачи на истории”, коментира Рич Рос, президент на Discovery Channel U.S. „Надяваме се, че с премиерата му имаме възможността да увеличим световната осведоменост и да провокираме движение в защита на толкова много застрашени от изчезване видове.”, допълни той.

 

В разтърсващия документален филм “Racing Extinction”, режисьорът Люи Сайхойос и екипът зад филма „Заливът”, отличен с „Оскар“, събират екип от творци и активисти за нова операция под прикритие. Целта им е да разкрият тайния свят на застрашените видове и да победят в надпреварата за тяхното опазване от масово унищожение. Участниците във филма обикалят света, за да проникнат в едни от най-опасните черни пазари в света и използват високотехнологични начини за документиране на връзката между отделянето на въглеродни емисии и изчезването на животинските видове. Документалната лента разкрива удивителни и невиждани досега кадри, които наистина променят представите ни за света.

 

“Racing Extinction” ще бъде катализатор на по-голяма и продължителна кампания, която обединява хората да работят заедно за намаляването на въглеродните емисии и предотвратяването на видовете от изчезване. Продуцентската компания “Vulcan” на Пол Г. Алън също се включва в проекта, за да създаде и изпълни кампания с продължителен ефект, образователни инициативи и показатели, които да увеличават въздействието на филма.

 

„Този проект се стреми да покаже филма на възможно най-много хора и да ги вдъхнови да направят нещо - много висока летва, но с нашия екип, обединен със силата и обхвата на Discovery Channel по света, аз съм убеден, че можем да постигнем тази дръзка цел”, коментира режисьорът на лентата, Люи Сайхойос. „Вълнувам се да работя с всеки, свързан с този проект - това е мечтата на документалистите”, добавя Сайхойос.

 

„Посланието на документалния филм “Racing Extinction” на Люи Сайхойос е изключително важно за оцеляването ни. Всеки човек на земята трябва да види този филм.”, споделя Джон Хофман, изпълнителен вицепрезидент на отдел „Документалистика и специални проекти“ в Discovery Channel.

 

„Климатичните промени и окисляването на океаните имат голямо отражение върху всички животински видове на планетата. С Discovery Channel, които поставят филма на челна позиция, имаме невероятната възможност да се преборим с изчезването на цели екосистеми”, коментира Оливия Анеман, продуцент в Discovery Channel.

 

„Излъчването на “Racing Extinction” по целия свят в един и същи ден е сбъдната мечта. Благодарение на това, ние ще обединим света по тези въпроси и ще работим заедно за здрави океани и здрава планета”, каза Дайътър Полман, изпълнителен продуцент и основател на „Оkeanos” - Фондация на морето.