При проектът за изграждане на АМ „Марица” е изпусната ключова отбивка към Бургас

Какво е да си на една крачка от пътя, но да не можеш да го използваш? Румен Бахов се срещна с хора, които живеят в близост до пресечната точка на магистралите „Марица” и „Тракия”, където се оказа, че няма отбивка в посока Бургас. Ако пътуващите от Свиленград искат да стигнат до морето, се налага да пътуват 10 километра в обратна посока, след което да се върнат.

 

„Тук имаме земеделска борса, от която много хора си изкарват прехраната. С това затваряне на магистралата не може да се направи връзка нито от София, нито от Бургас. Оттук нататък започваме гражданско неподчинение. Ако трябва, ще блокираме пътя с дни”, казват недоволни жители на региона.

 

„Разсрочва се времето за изграждане на връзката. Общината работи, но земите се отчуждават трудно”, коментира кметът на село Плодовитово Димитър Иванов. „Агенция „Пътна инфраструктура” вече е възложила изграждането на пътен възел „Оризово”, който ще направи връзката между АМ „Тракия” и АМ „Марица” – слизане и качване и в двете посоки”, допълни неговата колежка Галя Радева.

 

Какво друго казаха жителите, които не могат да използват магистралата, независимо, че живеят до нея – гледайте във видеото.